Framåt och vidare.

Gästgivaregården hvb

0760331916

Som Sveriges äldsta gästgiveri har gården en minst sagt rik historia, och miljön är lugn och rogivande. Fastigheten har tolv boenderum, samtliga med egna badrum, och flera gemensamhetsutrymmen. Gästgivaregården är förstärkt med ett kompetensteam och målgruppen är flickor i åldern 14-18 år med social beteendeproblematik och/eller NPF.


Här ges individen möjligheten att träna sina färdigheter och utvecklas i en annan miljö än hemmet. Vistelsen handlar mycket om att öka självkännedomen, hitta en högre social förmåga och i de fall det är nödvändigt, bryta social isolering.


Previdensia använder tydliggörande pedagogik och vi jobbar mycket med relationsskapande. En aktiv och meningsfull fritid ger det där sammanhanget som är så viktigt. För att stärka individen och familjen arbetar vi med hela nätverket kring individen. Ett bättre mående och en ökad förståelse gör det ofta mindre besvärligt att återgå till vardagen.


Genom hela vistelsen på Gästgivaregården upprätthålls skolgången, och vid behov bistår Previdensiateamet med stöd både inför flytten hit och när det är dags att flytta ut.


De allmänna kommunikationerna i området är goda och i det lilla samhället finns också en livsmedelsbutik

Äppelgården

0702515923

Vi har även boendet Äppelgården hvb, i Kimstad, Norrköping. Där skapar vi bra förutsättningar för ytterligare ett boende med spetskompetens inom NPF och/eller social beteendeproblematik.

Boendet på Äppelgården är också förstärkt med ett kompetensteam, som arbetar med samma metoder som teamet på Gästgivaregården. Målgruppen är ungdomar i åldern 14-18 år.

Placering

Previdensia jobbar för att förhindra placeringar men ibland behöver en ungdom byta miljö och få ett mer omfattande stöd. Previdensia tar emot placeringar på uppdrag av kommuner, med stöd av Hem för vård eller boende (HVB). Vi jobbar aktivt med ungdomens nätverk för att skapa bra förutsättningar för hemflytt.

För placeringsförfrågan kontakta Previdensias placeringsgrupp på 0760225507 eller kontakt@previdensia.se

Vi har ramavtal med följande kommuner:

Norrköpings kommun
Linköpings kommun
Söderköpings kommun
Finspångs kommun
Valdemarsviks kommun
Åtvidabergs kommun
Mjölby kommun
Göteborgs stad
Härryda kommun
Kungsbacka kommun
Kungälvs kommun
Lerums kommun
Lilla Edets kommun
Mölndals Stad
Orust kommun
Partille kommun
Stenungsunds kommun
Tjörns kommun
Öckerö kommun
Tyresö kommun
Värmdö kommun
Gävle kommun
Ale kommun

Ny natt, nya möjligheter

För många är tystnaden den enda tryggheten.