Närmare. Personligare. Finurligare.

Om oss

Previdensia startade med visionen om att hjälpa familjer där svårigheter inom NPF och social beteendeproblematik finns. Från dag ett har det handlat om att ge anpassat stöd kopplat till de unika behov och förutsättningar som varje familj har.

Målet är att insatserna ska ske på ett flexibelt och nytänkande sätt – med stöd av upparbetade och fungerande metoder. Ambitionen är alltid att stödet ska träffa exakt där behovet finns och skapa hållbar förändring.

Vårt arbetssätt har visat sig fungera, Previdensia växer på alla håll och kanter. Men alldeles oavsett hur verksamheten kommer att se ut framåt så kommer den att vila på samma idé som den alltid gjort: Previdensia förstår annorlunda.

Här finns vi

Äppelgården, tidigare Kvillinge kommunhus, är Previdensias huvudkontor. Det är också här vi håller våra möten, föreläsningar och handledningar.

Adress Sportvägen 1 i Åby.

På sikt kommer Äppelgården att fungera som boende. Boendet kommer vara förstärkt med ett kompetensteam och målgruppen är ungdomar i åldern 14-20. Här ska individen ges möjligheten att träna sina färdigheter och utvecklas i en annan miljö än hemmet. Vistelsen handlar mycket om att öka självkännedom, hitta en högre social förmåga och i de fall det är nödvändigt, att bryta social isolering.

Inom kort startar vi även boendet Gästgivaregården i Tjällmo, se fliken Boende.

Djur dömer inte

Och de finns där när du behöver dem.